24
LOK
14.00
Edustus Miehet, Kakkonen

NJS - JäPS  2 - 2

Klaukkala TN

NJS – JäPS, Klaukkalan tekonurmi

ENNAKKO: NJS – JÄPS KLAUKKALAN TEKONURMI

Lauantaina 24.10 klo 14 käynnistyy tekonurmella NJS:n ja Järvenpään Palloseuran tämän kauden kolmas yhteenotto. Tämä on sarjan toiseksi viimeinen ottelukierros ja viimeinen kotiottelu eikä NJS ole vielä varmistanut sarjapaikkaa ensi kaudeksi. Homma on kuitenkin omissa käsissä, pisteiden hankkimiseen on tämän jälkeen vielä yksi tilaisuus edellisellä kierroksella JäPS:n voittanutta Kiffeniä vastaan Talissa.

Lauantain kierros on tärkeä myös sarjan nousutaistelun osalta, sillä PEPO säilyttäsi jonkinlaisen mahdollisuuden lohkovoittoon kukistamalla vahvan nousijaehdokas PK-35:n Lappeerannassa.

Putoamistaistelussa suurin mielenkiinto kohdistuu Viikinkien ja PKKU:n välienselvittelyyn, mutta ottelu siirrettiin pelattavaksi 4.11. PKKU:n edellisen vastustajan EPS:n joukkueessa todettiin koronatartunta ja molemmat joukkueet ovat nyt karanteenissa. Myös EPS päättää kauden vasta 4.11. Kovakuntoinen PKKU nousi NJS:n ohi sarjataulukossa ja jos se voittaa tai pelaa tasan viimeisen pelinsä, Viikingit putoaa ja NJS pelaa ensi kaudellakin Kakkosta, mutta sarjapaikka kannattaisi varmistaa jo sitä ennen. Siis lauantaina ei voi jättää mitään puolitiehen, vain pisteet kelpaavat.

JäPS kuuluu ryhmään, jonka NJS kohtaa kauden mittaan kolme kertaa. Ensimmäinen päättyi NJS:n kotinurmella elokuun alussa Palokärkien Tony Lehtimäen ja Miro Salmisen maaleilla 2–1 voittoon. Seuraavassa ottelussa syyskuussa Järvenpäässä isännät olivat maalin verran tehokkaampia. Lukemiin 3–2 päättyneessä kohtaamisessa NJS:n maalit merkittiin taas Miro Salmisen ja Tony Lehtimäen nimiin.

NJS:n tavoin myös JäPS on ollut kehnossa syysvireessä. Joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen PK-35 romutti järvenpääläisten nousutavoitteen lopullisesti (3–1). Seuraavaksi ryhtiliike toi 3–1 voiton EPS:stä, mutta sitten hyviä vahvistuksia hankkinut PKKU ja lohkon kolmospaikasta taisteleva Kiffen kolasivat lunta tupaan: PKKU vei voiton kotonaan 2–0 ja Kiffen Järvenpäässä 3–0.

Nyt lohkoa koko alkukauden johtanut JäPS on taulukossa kuudentena kun taas NJS on voitottomien otteluiden sarjallaan valunut sijalle 10. NJS on pelannut joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen ainoastaan taulukon häntäpään seuroja vastaan ja tuloksena niistä on vain piste putoamaan jo tuomitulta Kultsulta.

Molemmilta joukkueilta on varoitustilin täytyttyä yksi avauskokoonpanon pelaaja pelikiellossa. Palokärki Aapo Mäki seuraa peliä katsomossa JäPS:n Jesse Sundströmin kohtalotoverina.

Joukkueet tuntevat toisensa vallan hyvin. Alaeddinen veljekset pelaavat jälleen vastakkain: Ahmed kotijoukkueessa ja Alaeddin vastustajien kokoonpanossa. Rexhepin veljeksistä Lum on kolmen alkukauden pelin jälkeen pelannut taas kolmessa edellisessä ottelussa topparina. Saaliina kuudesta ottelusta kaksi maalia ja kolme varoitusta. JäPS:n parhaat maalintekijät ovat olleet Miro Schwalenstöcker (6 osumaa) ja Kron Rexhepi (4 ).

Erikoistilanteissa JäPS on vahva: maalin edustalle on tarjolla isoja ja vahvoja pelaajia. Keskikentän Roope Autio on tehnyt kolme maalia ja Lum Rexhepi kaksi. Pitkät miehet hallitsevat ilmatilaa maalien edustoilla ja kulmapotkujen ohella Valtteri Karlssonin rajaheitot boksiin kuuluvat samaan kategoriaan. Muistissa on myös Kalle Kuritun umpikierteinen 2–1 vapaapotkumaali viime kohtaamisessa.

NJS:llä on kotikenttäetu ja hinku kerätä pisteitä on kova. JäPS on ankkuroitunut lohkon keskikastiin, ja siksi heille on jokseenkin samantekevää, miten ottelu päättyy. Seuraavaksi he pelaavat kotikentällään MiPK:ta vastaan, ja se on kauden päätteeksi varmasti tärkeämpi peli. Joukkue voi sitäpaitsi tähyillä jo tuleviin kausiin ja peluuttaa nk. tulevaisuuden lupauksia, joille on motivoinnin kannalta syytä antaa peliaikaa ja näyttöpaikkoja.

Molemmat joukkueet ovat hävinneet kaksi edellistä peliään. JäPS ei ole tehnyt niissä yhtään maalia, NJS kummassakin yhden.

Lauantaina tarvitaan katsomosta äänekästä kannustusta. Se auttaa varmistamaan, että ensi kaudellakin jännitetään kotijoukkueen puolesta Kakkosessa. Ota maski mukaan ja muista etäisyydet!

Teksti ja kuvat Matti Murto

Miro Salminen kääntää ensimmäisessä kohtaamisessa Altti Mäkisen ohi tilanteeksi 2–0.


Otso Knuuttila torjuu kapteeni Roope Aution otsalohkon edestä.