NJS P10:llä kaksijakoinen kausi: keväällä vaikeaa, syksyllä parempaa
Julkaistu: 13.11.2021 12.57

NJS P10:llä kaksijakoinen kausi: keväällä vaikeaa, syksyllä parempaa


Joukkueessamme tapahtui syksyllä 2020 valmentajavaihdos ja olimme useita kuukausia ilman vastuuvalmentajaa. Kun uusi vastuuvalmentaja Marko Korkalainen (Korkki) saatiin marraskuussa joukkueen peräsimeen, niin eikös korona sitten tullut häiritsemään harjoittelua ja pelaamista.

Moniin muihin joukkueisiin verrattuna joukkueellamme oli parempi tuuri, kun saimme harjoitella myös koronarajoitusten aikana. Tosin harjoitukset vedettiin pienryhmissä vältellen turhia kontakteja ja niinpä varsinainen pelillinen harjoittelu jäi vähille. Tämä valitettavasti näkyi joukkueemme peleissä varsinkin alkukesästä.

Haasteellinen kevät ja parempi syksy

Kun kevät vihdoin koitti ja rajoituksia alettiin purkamaan, niin joukkueessamme sattui ikävä sairastuminen, jonka seurauksen vastuuvalmentajamme oli poissa kuvioista 3 kuukautta ja palasi mukaan juhannuksen kieppeillä. Onneksi meillä on osaavia ja sitoutuneita isä-/äitivalmentajia ja kevään harjoittelusta ja peleistä selvittiin hienosti heidän johdollaan.

Vaikka kevään pelit menivät hieman miten sattui vastustajasta riippuen, niin kesäloman jälkeen pelin laatu ja tasaisuus parantui huomattavasti. Liekö yhtenä vaikuttavana asiana ollut Helsinki Cupiin valmistava leiripäivä, jossa yhtenä joukkueena harjoittelimme, ruokailimme ja pidimme kivaa pelailun ja kisailun merkeissä. Syyskaudella nimittäin voitimme nipun sellaisia vastustajia, joille vielä kevätkierroksella hävisimme selvästi.

Kun vielä syksyllä saimme kuulla, että Korkki jatkaa vastuuvalmentajanamme ensi kaudellakin, niin fiilikset ja odotukset tulevaan kauteen ovat hyvät.

Kausi päätettiin 5.11 joukkueen ensimmäisillä päättäjäisillä, jonka teemana oli ajankohdan mukaisesti Halloween. Päättäjäisiin osallistuivat melkein kaikki pelaajat ja valmentajat sekä taustahenkilöt. Tunnelma oli välitön ja riemukas, vaikka kausi ei ihan superkausi ollutkaan.

Yhteenveto joukkueen peleistä

Joukkueemme toiminta on jaettu kahteen ryhmään: harrasteryhmä ja tavoitteellinen ryhmä (haaste- ja kilpataso).

Harraste

Harrastejoukkueemme osallistui kesän aikana OPEL liigaan tasolla 3. Kevään aikana pelattiin 6 ottelua ja syksyllä 9 ottelua. Menestys liigassa oli vaihtelevaa eli välillä voitettiin ja välillä hävittiin. Lisäksi joukkue osallistui kevät turvaukseen (PK-35/ KäPa United), Helsinki Cupiin ja Pingviini Cupiin. Kaikkiaan kauden aikana kertyi pelejä 30, joista voitettiin 9, pelattiin tasan 6 ja hävittiin 15.

Parhaana sijoituksena kevät turnauksen 5. sija. Outoa turnauksessa oli se, että 3 joukkueen alkulohkossa kaikki ottelut pelattiin ristiin 3-1 ja lohkosijoitukset arvottiin pitkällä tikulla. Tällä kertaa arpaonni ei ollut paras mahdollinen ja jäätiin lohkon kakkoseksi pelaamaan sijoista 5-8. Lohkomme ykkösjoukkue voitti koko turnauksen.

Harrastejoukkueen valmennuksesta vastaavat Marko, Jami, Janar ja Jenni.

Tavoitteellinen

Tavoitteellinen ryhmä osallistui piirisarjaan yhdellä joukkueella, jossa pelaajia sekoitettiin otteluihin haaste- ja kilparyhmästä. Kevät oli pelien osalta hieman hakusessa, varsinkin kun osa sarjan joukkueista oli todella kovia ja itse pelasimme sekajoukkueella. Kesän aikana pelilliset valmiudet paranivat ja kevään pelien perusteella otteluihin valittiin vastustajan tason mukaisia pelaajia. Niinpä syyskaudella voitimme sellaisia joukkueita, joille hävisimme vielä keväällä selvin numeroin. Tämä antoi luottoa ja uskoa joukkueemme toiminnalle jatkon suhteen.

Tavoitteellinen ryhmä (haaste- ja kilpajoukkue) pelasi kauden aikana 64 ottelua: voittoja 23, tasapelejä 11 ja häviöitä 30.

Haastejoukkue osallistui kevätturnaukseen (PK-35/KäPa United), KäPa kevätturnaukseen, Helsinki Cupiin, Pingviini Cupiin ja Kotka Cupiin. Parhaana sijoituksena oli Kotka Cupin 3. sija ilman yhtäkään tappiota. Turnauksen voitto ratkesi viimeisessä ottelussa: voitolla yöhön tai tasapelillä/häviöllä pronssimitaleille. Valitettavasti viimeinen ottelu päättyi tasan 0-0 ja kotiin tuomisiksi siis pronssimitalit.

Vastaavasti kilpajoukkue osallistui kevät turnaukseen (PK-35/KäPa United), Helsinki Cupiin ja Kotka Cupiin. Lisäksi pelattiin harjoitusotteluita VJS:ä, FC Honka-akatemiaa, FC Honka mustaa ja EBK:ta vastaan. Joukkueen pelillinen menestys vaihteli kauden aikana. Osa turnauksista pelattiin hyvin, mutta hävittiin juuri se väärä ottelu, jonka jälkeen olisi päästy taistelemaan kirkkaimmista mitaleista.

Tavoitteellisia joukkueita ovat valmentaneet Marko, Ville, Sakke, Henri, Juha ja Jenni.

Lisäksi joukkueen maalivahtivalmennuksesta on vastannut edarin maalivahti Ville Nästi.

Erityiskiitos yhteistyöstä

Kauden aikana on nähty hienoa NJS-perheen yhteistyötä. Iso kiitos siitä yhteistyöjoukkueillemme ja varsinkin sen pelaajille.

Joukkueemme on saanut pelaaja-apua T09-10 joukkueesta kun Venla Pastinen ja Iida Suihkonen auttoivat joukkueitamme Helsinki Cupissa. Lisäksi meidän poikia on käynyt tuuraamassa P09 joukkuetta harjoituspeleissä ja vastapallona saimme P09:n harrastejoukkueesta David Kariukin ja Jesse Pirttilahden vahvistuksiksi Kotka Cupiin.

Uudet pelaajat

Joukkueessamme on kesän jälkeen tapahtunut positiivista pelaajaliikennettä. Joukkueessa on aloittanut 9 uutta pelaajaa ja vain muutama on lopettanut.

Tällä hetkellä harrasteryhmässä on 23 pelaajaa ja tavoitteellisessa ryhmässä 20 pelaajaa.

Joukkueemme tunnustaa seuraavaa mottoa: Aloitettaessa jalkapalloharrastuksen on hyvä muistaa, ettei kukaan ole Ronaldo tai Messi syntyessään. Peli- ja vuorovaikutustaidot kasvavat ajan kanssa ja taitojen kehittymiseen varataan aikaa jokaisen pelaajan kohdalla.

Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan jalkapalloharrastuksen mukavassa ja iloisessa joukossa, niin ota rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtajaan p2010@njs.fi.

Harrastuksen aloittamisesta, joukkueen toiminnasta, harjoitusajoista ja maksuista löydät lisätietoja joukkueen nettisivuilta Nurmijärven Jalkapalloseura ry - P10 (jopox.fi).