NJS PYÖRÄYTTI VOITTONUMEROT 5-3

NJS PYÖRÄYTTI VOITTONUMEROT

NJS - TuWe 5-3 (1-1)

Nurmijärven Jalkapalloseuran naisten edustusjoukkue aloitti eilen historiansa toisen kauden Naisten Ykkösessä räntä- ja vesisateen kastelemalla Klaukkalan tekonurmella. Vastaan asettui ylpeästi punainen TUL-jäsen Turun Weikot, joka ainoana seurana ei ole noussut tai pudonnut Ykkösestä kauden 2011 jälkeen.

Mustan ja punaisen joukkueen kauden avaavassa, ilman katsojia pelatussa kohtaamisessa oli ajoittain kyse jalkapalloruletista, jossa pitkän perustreenikauden jälkeinen jännitys, odotus ja näytönhalu purkautuivat NJS:n kannalta oikeassa suhteessa. Pelistä näytti tulevan jaettu potti, kunnes kuula pysähtyi lopulta mustaan rataslokeroon NJS:n voiton merkiksi.

“Ei enää panoksia”, totesi krupieeri Georgi Rättel oranssissa paidassaan keskiympyrässä klo 14, laski joukkueiden pelimerkeiksi 10+mv ja vihelsi pelin käyntiin. Jo kolmannella minuutilla TuWe sai hyökkäyspään heiton, josta pallo toimitettiin pitkänä linkona NJS-boksiin. Pallo ajautui TuWe:n vasemmalle laitapelaajalle, joka sai keskitettyä matalan syötön rangaistusalueelle. Turkulaisvierailijoiden ulottuva Ada Rönnemaa löysi pallon ensimmäisenä ja iski yhdellä kosketuksella pelin avausmaalin.

Avausmaalin jälkeen peliote siirtyi täysin NJS-jalkoihin. Peliväline liikkui alhaalta kierrätettynä määrätietoisesti kuin kuula ruletissa, mutta huolimattomuus viimeistelyssä ja maalin eteen suuntautuvien juoksujen ajoituksissa tuotti kotijoukkueen hyökkäyksissä pettymyksiä. NJS-ikoni, jo 20 kautta seuraa edustanut maalivahti Annika Kulha jaksoi kannustaa joukkuettaan aina uuteen rynnistykseen.

Ensimmäisen puoliajan muutamista kulmapotkuista tuli yksi puhdas osuma, mutta valitettavasti se oli joukkueen sisäinen: toppari Salla Hyvösen ja laituri Nette-Nina Hiltusen päät kopsahtivat rajusti palloa tavoitellessa yhteen. Hiltunen kävi paikattavana sivurajalla, mutta pystyi onneksi palaamaan peliin.

Jos TuWe onnistui maalinteossa heiton jälkeen, sen teki myös NJS. Debyyttiotteluaan pelannut Senja Haikola tavoitti heitollaan Hertta Lammion, joka pääsi etenemään kohti keskustaa punaisen puolustuslinjan edessä. Lammio löysi tarkalla syötöllään Elisa Ylistön rankkarikaaren tuntumasta. Hyvän henkilökohtaisen tekniikan omaava Ylistö yllätti nopealla, nousevalla laukauksellaan turkulaisten veräjänvartijan Roosa Hurmerinnan, kun peliä oli pelattu 35 minuuttia. NJS-painostus jatkui taukovihellykseen saakka, mutta Monikon pukukoppiin marssittiin tasatilanteessa 1-1.

Jos alkoi ensimmäinen puoliaika TuWe:lta hyvin, samaa voi sanoa toisestakin. Toinen puoliaika ei ehtinyt vanhentua minuuttiakaan, kun TuWe murtautui jälleen vasemmalta laidaltaan läpi. Nea Nyrhisen kova, maata nuoleva syöttö maalin eteen osui NJS-puolustajan jalkaan ja painui verkon perukoille saakka. Jo ennen johtoasemaansa pelimuotoaan muuttanut TuWe onnistui nyt pitkäksi aikaa sulkemaan rangaistusalueensa NJS:n pelaajilta.

TuWe oli lähellä onnistua maalinteossa kulmapotkusta, mutta kotijoukkueen sähäkkä laitapelaaja Waranya Chaimuk esti aikeet puskemalla pallon pois maaliviivan tuntumasta.

TuWe halusi vaikeuttaa NJS:n avauspelaamista lisäämällä korkealla yhdessä liikkuvia pelaajia. TuWe sai palkinnon taktiikalleen 58 minuutin pelin jälkeen. Heta Lepistö ajoitti prässijuoksunsa sopimaan pallon reitille maalin edessä ja räjäytti turkulaisten vaihtopenkin riemuun 1-3 -osumallaan.

Pelin kannalta onnekkaasti NJS ei ole lannistuvaa sorttia oleva joukkue. Hyvin treenattujen Palokärkinaisten mustat, kastellut ja takaiskujen tervaamat siivet jaksoivat iskeä kunniakkaasti pelin loppuun saakka. Luottamus omiin pelikavereihin ja joukkueen yhteisiin pelillisiin suunnitelmiin kantoi hyvin hedelmää pelikellon raksuttaessa eteenpäin.

70 minuutin kohdalla alkoi rytistä. Palokärkisiivet lepattivat seuraavat kahdeksan minuuttia siihen tahtiin, että turkulaisten puolustusta vietiin ja kovaa. Tehojakso tuotti peräti neljä maalia.

Kun laitamurrot olivat jääneet vähäksi aikaa NJS:n osalta haaveeksi, keksi Hertta Lammio pedata toppari Linda Räisäselle mainion keskitystaskun välikaistalle. Räisäsen upea kaaripallo tavoitti tauolla peliin vaihdetun keskihyökkääjä Ella Leskelän viiden metrin laatikossa. Vaikka Leskelä joutui törmäyskurssille maalivahdin kanssa, sai hän ohjattua pallon maaliin ja kavennettua pelin turkulaisten protestoinnista huolimatta lukemiin 2-3.

Neljä minuuttia kavennusmaalista Leskelä iski jälleen. Tällä kertaa toppari Salla Hyvönen löysi syötöllään Lammion ylemmän keskikentän oikealta puolelta ja Lammio ampui pallon TuWe:n keskuspuolustuksen eteen. Poikajoukkueessa juniorivuosinaan pelannut Leskelä ajoitti jälleen juoksunsa röyhkeän optimaalisesti, poimi samettisesti nahkakuulan ilmasta itselleen hölmistyneiden puolustajien välistä ja sijoitti sen hallitusti maalin alakulmaan.

Tasa-asema ei kuitenkaan riittänyt kotijoukkueelle eikä juuri 18 vuotta täyttäneelle Hertta Lammiolle. Kaksi minuuttia tasoitusmaalin jälkeen Hyvönen sai syötettyä juoksuvoimaisen Jasmin Mansarayn vasemmalta vauhtiin. Mansaray ohitti vastustamattomasti vastustajansa ja vei pallon rangaistusalueelle saakka. Voimakas mutta tarkka syöttö tavoitti takatolpalle kiitäneen Lammion ja NJS siirtyi pelissä ensimmäisen kerran johtoon. Ansaittu johtoasemaan nouseminen oli varmasti helpotus myös NJS:n päävalmentaja Mikko Rannalle, joka on itseään säästelemättä paiskinut hommia joukkueensa pelaamisen ja harjoittelun kehittämiseksi.

Mutta niin tuli vielä kerran NJS. Vain kaksi minuuttia oli kulunut johtomaalista, kun pelin loppunumeroiksi saatiin 5-3. JyPK:n liigajoukkueesta NJS-nippuun siirtynyt Emmi Manninen heitti pelin hienoimmat kynäilyt ja jallitti kaksi pelaajaa vasemmalla laitakaistalla. Nopean etenemisen päätteeksi Manninen syötti nätillä ulkokierteellä pallon puolustuslinjan taakse. Täydessä vauhdissa palloon ehti laitahyökkääjä Helmi Lahtinen, joka malttoi mielensä ja antoi pyöreälle ystävälle matalan kyydin ohi vastaantulleen maalivahdin. Kuten Lammio, myös Lahtinen teki ensimmäisen osumansa naisten peleissä.

NJS kokoonpano TuWe-ottelussa:

1 Annika Kulha, mv, C

4 Waranya Chaimuk (58min -> 17 Emmi Manninen)

5 Nette-Nina Hiltunen (58min -> 21 Nanna Niva)

6 Paula Kantelinen

7 Jasmin Mansaray *

10 Elisa Ylistö * ( 75min -> 13 Henna Suorela)

20 Linda Räisänen *

24 Salla Hyvönen

27 Tia Laine (46min -> 3 Ella Leskelä)

39 Senja Haikola (75min -> 19 Helmi Lahtinen)

82 Hertta Lammio

* HJK-farmiyhteistyö

NJS-naiset karistavat serpentiinit olkapäiltään vapun jälkeisenä sunnuntaina Raumalla. Äijänsuon stadionilla vastaan asettuu paikallinen Pallo-Iirot, joka hakee vielä avauspisteitään.

Tilastot

5 - 3

TuWe
(1-1)
3'MaaliRönnemaa Ada
47'Maalimaali Oma
58'MaaliLepistö Heta
70'MaaliLeskelä Ella
74'MaaliLeskelä Ella
76'MaaliLammio Hertta
78'MaaliLahtinen Helmi