Nais- ja tyttöjoukkueiden kuulumisia
Edustus NaisetJulkaistu: 17.02.2021 18.03

Nais- ja tyttöjoukkueiden kuulumisia

Naisten edustusjoukkueen sopimustilanne on tällä hetkellä 16+ 3 maalivahtia, joita toivottavasti päästään pian julkaisemaan. Harjoitukset sekä harjoitusottelut ovat naisilla aktiivisesti käynnissä ja naisten sarjaohjelma julkaistaan torstaina 11.2.21. Kaudesta tulee pitkä, vaativa sekä haasteellinen kaikilla tavoin. Naisten ykkösestä tulee kaudelle 2022 Kansallinen ykkönen, mikä ensi kauden osalta tarkoittaa kilpailullisuuden lisääntymistä sekä mahdollisesti tiettyjen lisenssiehtojen kuntoon saattamista. Tervetuloa kannustamaan ja tukemaan naisten joukkuetta. Tehdään pelitapahtumista yhdessä hienoja, kun sen aika koittaa.

Koronarajoitteet ovat toiminnan kannalta osuneet isosti Femmesiin, jonka harjoitustoiminta on ollut tauolla ja pelaajat ovat harjoitelleet omatoimisesti. Sarjatoimintaan on kuitenkin ilmoittauduttu ja toivotaan harjoitustoiminnankin käynnistyvän lähiaikoina.

NJS:n tyttöjoukkueet pelaavat kansallisesti korkeimmilla sarjatasoilla; TB-tytöt 1. divisioonassa, TC-tytöt Etelä-/Länsiliigaa lunastaen syksyksi paikan ikäluokan SM-turnaukseen (Laura Kalmari- SM lopputurnaukseen). TD-tytöt ovat ykkösen karsinnoissa metsästäen paikkaa ikäluokan SM-lopputurnauksiin. Pelaajiamme on esiintynyt viime vuonna nuorten maajoukkueissa, aluejoukkueissa kuin myös ilahduttavasti useampi pelaaja on jatkanut matkaa kohti Kansallista liigaa.

Nuorimmat tytöt toimivat yhteistoiminnassa ikäluokan poikajoukkueiden kanssa. Tarkoituksena on saada tytöt ammattivalmentajien suunnitelmien ja toiminnan alle alusta saakka, tarjota oman tasoista toimintaa mahdollistaen myös poikien kanssa harjoittelun sekä yhteistyön tyttöjoukkueiden kesken. Tavoitteena lisätä pelaajamääriä, jotta jatkossa jokaisesta ikäluokasta saadaan toimivat joukkueet, perustoimintaa pystytään pitämään yllä ja tarjoamaan alusta saakka kilpailullisille tytöille haasteita.

Ilahduttavasti myös nappulatoimintaan on saatu uusia pelaajia mukaan.

Olemme saaneet jokaisen ikäluokan toimintaan ammattitaitoisia sekä motivoituneita valmentajia sekä joukkueiden muita toimihenkilöitä, jotka ovat valmiita työskentelemään NJS-pelaajien eteen vaikeinakin aikoina. Hyvän perustan päälle lähdemme rakentamaan tulevaisuutta, jotta olemme jatkossakin yksi Suomen menestyneimmistä seuroista ja teemme jatkossakin laadukasta kasvatustyötä.

- Mikko Ranta, Nais- ja Tyttöfutispäällikkö