NJS mukana UEFA SROI mallinnuksen toisessa aallossa
Nurmijärven Jalkapalloseura ryJulkaistu: 18.03.2021 07.51

NJS mukana UEFA SROI mallinnuksen toisessa aallossa

Hankalana, koronahaasteiden painostamana aikanakaan NJS ei lepää laakereillaan.

Seura työstää parhaillaan mm. arvo- ja strategiaprosessiaan, valmennuslinjaansa sekä harrastustoiminnan organisointia. Uusimpana aluevaltauksena NJS on valittu mukaan UEFA SROI mallinnuksen toteuttajien toiseen aaltoon.

UEFA SROI (Social Return on Investment) on kahdessatoista Euroopan maassa toteutettu mallinnus, jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa jalkapallon harrastajien osalta. Mallinnuksessa on hyödynnetty laajasti asiantuntijoita sekä tutkimustietoa, ja ensimmäistä kertaa jalkapallon arvo voidaan todentaa. Palloliiton vuonna 2019 julkaistun ja 2020 tarkennetun mallinnuksen mukaan jalkapallon vaikuttavuus suomalaiselle yhteiskunnalle on vuosittain peräti 1,25 miljardia euroa.

Mallinnuksen ensimmäisessä aallossa on mukana kymmenkunta seuraa ja seurayhteisöä, joista neljä on jo julkaissut mallinnuksensa. Ohessa linkit, joista voi tutustua Kuopion Palloseuran, Helsingin Jalkapalloklubin, Tampereen Ilveksen, Vantaan Jalkapalloseuran sekä Suomen Palloliiton mallinnusten julkaisuihin. NJS on nyt mukana mallinnuksen toisessa aallossa, joka on käynnistynyt tällä viikolla. Mallinnuksen teko työllistää lähiviikkoina erityisesti seuran seurakoordinaattoria sekä toiminnanjohtajaa ja tuloksia mallinnuksesta odotetaan julkaistavaksi vielä kevään aikana.

- Uskomme, että seura saa mallinnuksen avulla avattua ja konkretisoitua merkitystään kunnan ja ympäröivän yhteisön toiminnassa. Saamme koottua faktapohjaista dataa seuran kehittämisen tueksi, ja pystymme myös avaamaan uusia keskusteluväyliä eri kumppanitahoihin mallinnuksen tulosten avulla, kommentoivat seuran seurakoordinaattori Sari Lehikoski ja toiminnanjohtaja Ilkka Junttila.

Mahdolliset kysymykset mallinnukseen liittyen voi lähettää osoitteeseen toimisto@njs.fi.

KuPS:
KuPS ry - KuPS tuo 12,4 M€ hyödyt yhteiskunnalle vuosittain. (juniorikups.fi)
HJK:
HJK:n toiminta tuo yhteiskunnalle vuosittain 35,9 M€ hyödyn - HJK Helsinki
Ilves:
Ilves jalkapallon toiminta tuo vuosittain yhteiskunnalle yli 31 miljoonan euron hyödyn | Ilves ry JALKAPALLO / Edustus
VJS:
VJS:n taloudellinen hyöty yhteiskuntaan vuosittain yli 12,5 miljoonaa euroa | VJS | Jalkapalloyhteisö sinulle.
Palloliitto:
Jalkapallon hyöty Suomen yhteiskunnalle on 1,25 miljardia euroa vuodessa – näin se syntyy | Suomen Palloliitto