Nurmijärven Jalkapalloseura varautuu sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin
Nurmijärven Jalkapalloseura ryJulkaistu: 14.12.2022 10.14

Nurmijärven Jalkapalloseura varautuu sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin

Mahdollisten sähkökatkojen vaikutus Nurmijärven Jalkapalloseuran toimintaan


Nurmijärven Jalkapalloseura ja NJS-halli Oy varautuvat mahdollisesta sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tähän tiedotteeseen on koottu, kuinka mahdolliset sähkökatkot vaikuttavat seuran järjestämään toimintaan sekä Nurmijärven Sähkö areenan käyttöön.

Ennalta ilmoitetut sähkökatkot

Nurmijärven Sähkö areena (Klaukkalan kuplahalli) ja Klaukkalan lämmitettävä tekonurmi suljetaan ennalta ilmoitettujen sähkökatkojen ajaksi ja vuorot perutaan. Seurakoordinaattori tiedottaa käyttäjiä peruutuksista. Sekä halli että tekonurmi avataan käyttäjille sähkökatkon päätyttyä ja harjoitusvuorot ovat voimassa varauskalenterin mukaisesti.

Sähkökatkojen aikana kunnan koulujen liikuntasaleissa ei voi harrastaa joukkuelajeja turvallisuusnäkökulmasta. Näin ollen myös liikuntasalivuorot perutaan ennalta ilmoitettujen sähkökatkojen ajalta.

Yllättävät sähkökatkot

Nurmijärven Sähkö areenalla on varavirtageneraattori, joka pitää hallin pystyssä myös sähkökatkojen aikana. Suurin turvallisuusriski ennakoimattomissa sähkökatkoissa liittyykin valaistuksen puutteeseen.

Nurmijärven Sähkö areenaa ei voi käyttää sähkökatkon aikana. Ennakoimattomien sähkökatkojen yllättäessä valmentajat ja muut joukkueen taustahenkilöt ohjaavat pelaajat hallitusti ulos pyöröovista ja tiedottavat vanhempia toiminnan keskeytymisestä.

Sähköpulan riskin ollessa suuri, tekonurmen ja muiden urheilupaikkojen ulkovalot sammutetaan energian säästämiseksi. Mikäli valot sammuvat kesken kenttävuoron, toiminta keskeytetään ja valmentajat ja muut joukkueen taustahenkilöt tiedottavat vanhempia keskeytyksestä.

Liikuntasalivuorojen osalta toiminta keskeytetään sähkökatkon yllättäessä ja valmentajat ja muut joukkueen taustahenkilöt tiedottavat vanhempia keskeytyksestä.

Mikäli toiminta joudutaan sähkökatkon tai valojen sammumisen vuoksi keskeyttämään, on tärkeää pysyä yhdessä ja toimia rauhallisesti. Alle 13-vuotiaat eivät saa poistua toiminnan keskeytyessä omatoimisesti, vaan odottavat huoltajia valmentajien tai muiden taustahenkilöiden kanssa. Jokaisella Nurmijärven Jalkapalloseuran toimintaan osallistuvalla tulee olla mukana oma taskulamppu tai muu valolähde sekä heijastimia tai esimerkiksi heijastinliivi. Lamput ja heijastimet pidetään kassissa tai laukussa ja otetaan käyttöön tarvittaessa. Valmentajat ja muut taustahenkilöt pitävät taskulampun tai muun valolähteen saatavilla siten, että pystyvät toimimaan yllättävässä tilanteessa.

Urheilualueella liikkuvien tulee kiinnittää erityistä huomiota liikenneturvallisuuteen ja käyttää esimerkiksi paristokäyttöisiä valaisimia, led-lamppuja ja heijastimia. Turhaa liikkumista parkkipaikoilla tulee välttää.

Sekä Nurmijärven Sähkö areena että tekonurmi avataan käyttäjille ennakoimattoman sähkökatkon päätyttyä ja harjoitusvuorot ovat voimassa varauskalenterin mukaisesti.

MUISTILISTA PELAAJILLE JA VANHEMMILLE

Pidä taskulamppu ja heijastimet mukana treenikassissa.

Varaa treenikassiin myös lämmintä vaatetta sekä vaihtokengät, niin pysyt lämpimänä, mikäli harjoitukset keskeytyvät ja joudut odottelemaan kyytiä kotiin.

Laita treenikassi ja muut varusteet sellaiseen paikkaan kentän laidalla, että löydät ne.

Jos valot yllättäen sammuvat, pysy rauhallisena ja kuuntele valmentajan ohjeita!

Ole varovainen, kun liikut pimeässä kenttäalueella. Erilaiset harjoitusvälineet ja maalit voivat yllättää!

Alle 13-vuotiaat eivät saa poistua toiminnan keskeytyessä omatoimisesti, vaan odottavat huoltajia valmentajien tai muiden taustahenkilöiden kanssa.

Pidä huoltajien yhteystiedot ajan tasalla, jotta saat tiedon toiminnan keskeytymisestä.

Ole erityisen varovainen urheilualueella ja parkkialueella liikkuessasi!